Alec Segaert (°2003)         
Lendelede
 
Hoe het allemaal begon:Al van kleins af aan ben ik bezig met sporten. Als 5-jarige begon ik met voetballen bij KFC Lendelede. Na 7 jaar werd ik het toch wat beu en hing mijn voetbalschoenen aan de haak. Ondertussen had ik ook al 2 jaar basket gedaan en was ik al 4 jaar bezig met volleyballen.

Ik ruilde de voetbal in voor atletiek en combineerde dit met volleybal. Op SVS crossen met de school liep ik vele medailles bijeen en ook in het veldlopen in de atletiek deed ik het niet slecht. Ik behaalde regelmatig top5 plaatsen in crossen. In 2015 behaalde ik een 3e plaats op het provinciaal kampioenschap en een 10e stek op het Belgisch kampioenschap.

Mijn broer Loïc stelde voor de week nadien mee te doen aan het Belgisch kampioenschap duatlon dat in Doornik zou plaatsvinden. Waarom ook niet. Op 22 maart 2015 stond ik bijna onvoorbereid zonder verwachtingen aan de start van mijn eerste duatlon. Meteen een BK. Na de eerste 1,25km lopen was de winnaar al gaan vliegen, maar ik streed samen met 5 anderen nog voor zilver en brons. Ik sprong op mijn koersfiets waarmee ik slechts enkele keren mee was gaan rijden voor het 5km lange fietsparcours. De Mont-Saint-Aubert oprijden en terug naar beneden. Ik klokte met een tijd van 12’04 een 4e tijd af en was samen met een KTT atleet binnengekomen in de wisselzone op de plaatsen 3 en 4. Nummer 2 was weggereden en de anderen waren gelost. In het afsluitende loopnummer toonde ik dat ik niet zomaar 10e werd op het Belgisch kampioenschap veldlopen de week voordien en ik liep mijn kompaan eraf. 3e. en dat als eerstejaars. wow! Had ik niet verwacht. Wat later volgde dan mijn eerste triatlon. 15 augustus 2015. De triatlon van de Izegemse triatlonclub waar ik me ondertussen had aangesloten. We stonden met 18 jongens aan de start. Na 250m zwemmen in het kanaal kwam ik uit het water als 17e. voorlaatste dus. Gelukkig had ik ondertussen een topfiets gekregen voor mijn communie en had ik wel al wat kilometers getraind in tegenstelling tot het BK duatlon. Dit hielp me naar een eerste fietstijd en een 6e plaats na het fietsonderdeel. Fiets wegzetten, helm af, nummer draaien en vertrekken. Ook in het lopen haalde ik de eerste tijd en zo schoof ik nog op naar plaats 4. Wederom niet slecht voor een eerste keer. Ik was vertrokken. Sindsdien behaalde ik ondertussen al 8 overwinningen in duatlon, waaronder 3x het Belgisch kampioenschap. Om in triatlon op het hoogste schavotje te kunnen staan, moest ik nog wat werken aan het zwemmen. In 2018 behaalde ik dan toch mijn eerste overwinningen in de triatlon: 3 overwinningen plus die wonderbaarlijke dag waarop ik Belgisch kampioen triatlon werd voor eigen volk in Izegem.