15 augustus, zoals elk jaar één van de belangrijkste en leukste dagen van het jaar, want dan staat de triatlon van Izegem op het programma. Net zoals vorig jaar moest er jammergenoeg uitgeweken worden naar de Gavers voor het zwemgedeelte door de aanwezigheid van blauwalg in het kanaal. Maar bon, het is toch voor iedereen hetzelfde en we maken er gewoon het beste van. Om 8u40 ging het startschot en ik kon me vrij snel in het spoor leggen van Giani Vanden Broucke die topfavoriet was bij de junioren. Zowat de hele zwemproef kon ik volgen en zo kwam ik zeer tevreden als 7e algemeen en 4e jeugd A-atleet uit het water op 45″ van de leider, wat na een bijna zwemvrije maand zeker een topresultaat is. Daarna trokken we richting Izegem om daar te starten met de fiets- en loopproef. Om 11u30 stelden we ons op in de volgorde van de zwemtijden onder de brug in Izegem en om 11u45 mocht de snelste zwemmer vertrekken voor 20km fietsen en aansluitend 5km lopen in en rond Izegem. 45″ later kon ik dan vertrekken. Ik had meteen een goede wissel en dankzij de luide aanmoedigingen op de brug en in het centrum kon ik meteen enkele atleten oprapen. Na een 3-tal kilometer geraakte ik samen met Arthon Valcke en Giani Vanden Broucke bij de leider, Robbe De Dobbelaere. Samen met deze 3 junioren draaiden we even rond, maar toen ik zag dat ik na een bocht een gaatje had, probeerde ik toch weg te geraken. Enkel Robbe kwam terug aansluiten, maar na een kleine 7km slaagde ik er toch in ook hem achter me te laten. Na 10km maakten we opnieuw een passage door het centrum waar de vele supporters me vooruit schreeuwden. Met 40″ op de eerste achtervolgers kon ik zo beginnen aan de 2e fietsronde. 10km later kwam ik 1’24 voor de 3 achtervolgende junioren en 2’50 voor de 2e jeugd A-atleet binnen in de wisselzone. In de afsluitende loopproef kon ik al snel mijn tempo vinden en hield dit ook goed vol. Enkel tegen het aankomend kanon Giani was niets te doen. Hij passeerde me nog en won zo bij de junioren. Ik kwam als 2e algemeen en 1e jeugd A over de meet en won zo voor de tweede keer op rij deze fantastische thuistriatlon. Bedankt aan alle medewerkers en supporters die er weer een topeditie van maakten. 

Volgend doel: Bk Mechelen.
Alec

One Comment on “Winst in Izegem!!

  1. Top Alec!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *