21 april stond de eerste wedstrijd van mijn eerste jaar als jeugd A van het duatlon- en triatlonseizoen op het programma. En dat was meteen een BK. Nieuwe afstanden en nieuwe tegenstanders, want ook de junioren doen mee met onze wedstrijd, maar we worden wel gescheiden in de uitslag. Dit wil zeggen dat ik samen met jongens van 3 jaar ouder aan de start stond. met een minimum aan looptrainingen door een lichte blessure stond ik met een aantal vragen aan de start. Zou het lukken om pijnvrij te kunnen lopen? Hoe snel zal ik kunnen lopen? Hoe goed zijn de andere jongens? Toch had ik me mooi op de eerste rij opgesteld. Om 15u15 klonk het startschot en met 60 jeugd A-atleten en junioren vertrokken we voor ons Belgisch kampioenschap duatlon. De eerste 3km bleven we met een groep van 20 jongens samen tot Giani Vanden Broucke (een junior) besloot om er met zijn goede loopbenen vandoor te gaan. Het tempo in onze groep steeg meteen en ik had besloten om mezelf niet meteen op te blazen en liet een man of 15 een klein beetje weglopen. Veel terrein verloor ik niet en ik raapte nog enkele jongens op die vooraan moesten lossen. Zo kwam ik samen met Vince Van de Poel tot mijn eigen verbazing als 9e (4e jeugd A) binnen in de wissel op een kleine 10sec van een groepje van 6 en op 52sec van de leider. Ik liet mijn loopschoenen achter terwijl ik mijn helm vastklikte, nam mijn fiets en vertrok weer uit de wissel. Eerste wisseltijd. Daardoor kwam ik al snel aansluiten bij het groepje voor mij. Lang wachtte ik niet. Na 1km waagde ik een demarrage op een stuk tegen wind om zo weg te rijden van mijn grootste concurrenten en een gooi te doen naar de titel. Ik kreeg meteen een gat en zo kon ik mijn tijdrijderscapaciteiten bovenhalen om verder weg te rijden. Na 2 van de 4 af te leggen ronden van 5km kwam ik aansluiten bij de leider in de wedstrijd. We draaiden goed rond en kwamen met een voorsprong van 50sec binnen in de wissel op de eerste achtervolgers. Hij als leider bij de junioren en ik bij de jeugd A. Ik registreerde alweer een eerste wisseltijd en enkel 2,5 loopkilometers scheidden mij nog van mijn tweede opeenvolgende Belgische titel. Toen Loïc me na 1 van de 2 ronden meegaf dat de voorsprong ondertussen was gegroeid tot meer dan een minuut, wist ik dat enkel krampen mij nog konden weerhouden van de titel. Met deze geruststellende voorsprong kon ik zonder mij extra te moeten forceren als 2e in totaal na een ijzersterke Giani Vanden Broucke en als eerste jeugd A-atleet over de finish lopen. Ik ben dus BELGISCH KAMPIOEN DUATLON! En dat als eerstejaars. Wie had dat gedacht?! Ik ben dan ook supertevreden over het wedstrijdverloop en mijn prestatie!

Alec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *